Καναδός επιχειρηματίας επενδύει σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα

Αγορά του Michaels Hotel Apartments και πλάνο για δημιουργία πολυτελούς boutique hotel.

Σε επένδυση της τάξης 5 με 6 εκατ. ευρώ προχωρεί Καναδός επιχειρηματίας, ο οποίος αγόρασε το Michaels Hotel Apartments στη Λάρνακα και επιδιώκει να το μετατρέψει σε ένα από τα πιο πολυτελή boutique hotel της Κύπρου.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι το πλάνο αναμόρφωσης του χώρου υπαγορεύει ριζική ανακαίνιση του κτηρίου αλλά και χωροταξική διαμόρφωσή του, προκειμένου να δημιουργηθούν καινούργιοι χώροι. Στο νέο ξενοδοχείο θα δημιουργηθούν 58 δωμάτια ξενοδοχείου, αλλά και τρεις ανεξάρτητες, διώροφες σουίτες. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν καινούργιοι χώροι, προκειμένου να αναβαθμιστεί το ξενοδοχείο με αίθουσες συνεδρίων, εστιατόριο, γυμναστήριο και σπα. Το ξενοδοχείο λόγω μεγέθους θα είναι τριών αστέρων, αλλά ο αναβαθμισμένος και πολυτελής σχεδιασμός του θα αποτελέσει το βασικό στοιχείο που θα το καθιστά ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας των scp architects engineers, οι όποιοι έχουν αναλάβει την μελέτη του έργου.

Οι απαραίτητες μελέτες για το έργο έχουν ετοιμαστεί, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες από τις αρχές. Τα έργα ριζικής ανακαίνισης του χώρου τοποθετούνται χρονικά εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους. Ο χρόνος διεκπεραίωσης των εργασιών υπολογίζεται στους 12 με 14 μήνες, έτσι ώστε να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό πριν την καλοκαιρινή σεζόν του 2017. Η επένδυση πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία στη Λάρνακα καταγράφεται ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και τροχοδρόμησης έργων.

Πρόσφατα ο Δήμος Λάρνακας συμφώνησε με τη ρωσική εταιρεία, Lanomex Development, που εξασφάλισε το έργο Kimon από την οικογένεια Λευκαρίτη, προκειμένου να κτίσει πολυτελές ξενοδοχείο στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Παράλληλα, ενδιαφέρον για επενδύσεις στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας και δη στον τουριστικό τομέα προκύπτει από Ελβετούς και Άραβες επιχειρηματίες.

Πάντως, για τις εν λόγω περιπτώσεις το ενδιαφέρον, μέχρι στιγμής, περιορίζεται σε επίπεδο διαλόγου και μελετών για δυνητικές επενδύσεις.

 

Πηγή: Inbusiness

Are you looking for a House or Customer for your Property sale?