Ανέβαλαν την απόφαση για το εργοστάσιο Χρυσού στην Αραδίππου

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου αποφάσισαν χθες βράδυ όπως αναβάλουν τη λήψη απόφασης για έκδοση οικοδομικής άδειας στην εταιρεία Khrysanera LTD για την ανέγερση εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στη ελαφριάς βιομηχανίας Β’ Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου / Καλού Χωριού , σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από οικιστική ζώνη.
 
Ο λόγος της αναβολής ήταν η έκκληση του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όπως μην ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση μέχρι τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.
 
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε ότι «μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε τέσσερις ώρες και έντονο προβληματισμό όλων των Δημοτικών Συμβούλων, εισακούσαμε εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όπως αναμένουμε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη όταν το θέμα θα συζητηθεί στην εν λόγω Επιτροπή».
 
Πρόσθεσε ότι «αποφασίσαμε ότι την Τετάρτη θα ακούσουμε τα μέλη της Επιτροπής χωρίς να δεσμευόμαστε με οποιαδήποτε απόφαση τους, διότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενεργεί από μόνο του στις οποιεσδήποτε αποφάσεις».
 
Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της συνεδρίας περίπου 200 άτομα κάτοικοι των περιοχών Αραδίππου, Δρομολαξιάς – Μενεού, περιοχής Κρασά και Λάρνακας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου κρατώντας πανό και φωνάζοντας στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσουν το αίτημα για έκδοση οικοδομικής άδειας.

ΠΗΓΗ: Reporter

Are you looking for a House or Customer for your Property sale?